Stappenplan Twist Levelling

Een eenvoudig stappenplan om een indruk te krijgen hoe dit levelling systeem werkt. Het Twist levelling systeem werkt met Clips & Caps en je hebt geen speciale tang nodig. Verder werk het net zo als ons "originele" levelling systeem. 

1. Breng de tegellijm gelijkmatig aan op de vloer of wand. Plaats de clips onder de tegels
2. Leg de tegel op zijn plaats endruk deze goed in de tegellijm. Bij formaten groter dan 50x50 cm. adviseren wij om ook de achterkant van de tegel met een dunne laag tegellijm in te smeren. 
3. Plaats de Cap boven op de Clip. 
4. Maak een draaibeweging en de Cap "Twist" soepeltjes naar beneden tot aan de tegel. 
5. Draai nu de Cap stevig aan tot de tegels onderling mooi vlak liggen. 

Extra voordelen met Twist

Het Twist systeem is geschikt om op twee manieren gebruikt te worden. Je kunt de Clips en Caps gebruiken zoals je dit zou doen met ons "originele" levelling systeem. Je plaatst dan Clips en Caps een aantal centimeters van de hoeken. 
Doordat de Caps van het Twist systeem openingen hebben blijf je altijd een optimaal zicht houden op het voegen spel. Dit maakt het systeem uitermate geschikt voor plaatsing op de kruispunten van de voegen. Dit is met name handig bij formaten kleiner als 40x40 cm. Tevens levert het enorme besparing op, omdat je simpelweg veel minder levelling materiaal nodig hebt.  
Na het aanbrengen van het tegelwerk is het tijd om de tegellijm te laten drogen. Neem hierbij het advies over van de tegellijm fabrikant. Nadat de tegellijm volledig is uitgehard kunnen de clips en caps verwijderd worden. 

6a. Schop met wat handig voetenwerk de clips en caps los. Schop altijd met de richting mee van de voegen, en op de zijkant van de clip. 
6b. Voor wandwerk kun je het beste een rubberhamer gebruiken. Ook heer geldt, met de richting van de voegen mee slaan. Een klein tikje op de zijkant is genoeg. 
Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren.

De waardering van Fix Plus Nederland is een 9.2/10 gebaseerd op 1239 reviews.