Als ik de keg fixeer in de clip, trek ik de tegel dan niet uit de lijm?


Vloertegels leggen met levellingDit is de meest voorkomende vraag. Het levelling systeem is niet bedoeld om ongelijke vloeren of wanden te corrigeren. Als men de keg in de clip fixeerd, en de naast gelegen tegel komt zover omhoog dat je hem uit de lijm trekt, is er iets mis met de ondergrond. Er wordt dan ook altijd geädviseerd om een goede vertanding te gebruiken. Bij twijfel kan een dubbele verlijming worden toegepast. Dit houd in dat zowel de tegel als de ondergrond wordt ingelijmd. Zorg altijd voor een goede ondergrond, of u nou met of zonder het Fix-Plus Systeem werkt. 

Wat is het verschil tussen een Profi- en een Basic starters Kit?


Levelling starters kit Fix plusHet verschil is de tang. De tang in de Profi Kit’s zijn vervaardigd uit metaal. Hierdoor heeft de Profi nivelleer tang een langere levensduur en is bij uitsek geschikt voor de professionele gebruiker van het nivelleer systeem.
Du Basic kit’s zijn uitgerust met een kunststof nivelleer tang. Deze tang is van prima kwaliteit en is geschikt voor de doe-het-zelver en de professional die niet alle dagen met het nivelleer systeem aan de gang gaat.
Heeft u dus een eenmalige, of gebruikt u he nivelleer systeem niet alle dagen, dan volstaat een basic kit prima. Gaat u echter het nivelleer systeem dagelijks gebruiken omdat u werkzaam bent als tegelzetter en/of badkamer installateur, kiest u een Profi kit.

Kan ik de levelling clips ook op de “kruis punten” van het tegelwerk gebruiken?


wandtegels Tegellevelling op kruising tegelwerkJa. De levelling clips kunnen op de kruis punten van het tegelwerk gebruikt worden. Dit wordt niet geadviseerd. Tegels leggen is precisie werk, en je neemt hiermee het zicht weg van de kruisende voegen, waardoor het corrigeren van het tegelwerk wordt belemmerd. Wanneer men wat meer ervaring heeft met het tegelzetten kan deze methode worden toegepast.

Welke vertanding (lijmkam) moet ik gebruiken bij het aanbrengen van de tegellijm?


welke lijmkam vloertegelsEen goede vertanding bij het aanbrengen van de tegellijm is essentieel voor de kwaliteit van het tegelwerk. Bij het verlijmen van vloertegels van bijvoorbeeld 60x60 cm wordt een lijmkam met een vertanding van minimaal 10mm. voorgeschreven. Voor wandtegels van bijvoorbeeld 30x60 cm een vertanding van 8mm. Bij grotere formaten tegels 70x70 cm, 80x80 cm kan met het beste een vertanding van 12 of 15 mm. toepassen. Ook is de achterzijde van de tegels belangerijk bij de keuze voor de juiste vertanding. Is de tegel erg ruw aan de achterkant gebruik dan een grotere vertanding.

(TIP) Om er zeker van te zijn dat de juiste vertanding wordt toegepast, lijm dan eerst een tegel en druk deze stevig in de lijm en trek hem vervolgens omhoog om te kijken of deze goed verlijmt is. 

In welke voegbreedtes zijn de clips beschikbaar?


Fix-Plus heeft het grootste assotiment clips. De clips zijn in 4 verschillende voegbreedtes te verkrijgen en in 3 verschillende tegeldiktes. 
  • 1 mm. Voegbreedte - 3 t/m 13 Tegeldikte
  • 2 mm. Voegbreedte - 3 t/m 13 Tegeldikte
  • 3 mm. Voegbreedte - 3 t/m 13 Tegeldikte
  • 1,5 mm. Voegbreedte - 6 t/m 16 Tegeldikte
  • 2 mm. Voegbreedte - 15 t/m 25 Tegeldikte 

Klik hier voor het overzicht van alle levelling clips in het Fix-Plus assortiment

Welke voegbreedte tegels?


De voegbreedte is in eerste instantie een kwestie van smaak. Ook speelt de soort tegel hierin een rol. De meest gangbare voegbreedte voor een tegel van 60x30 op de vloer is tegenwoordig 2 mm. Op de wand worden vaak smallere voegen toegepast. Wat ook van belang is om te weten is of de tegel gerectificeerd is of niet. Bij een niet gerectificeerde tegel kan een kleiner kruisje worden gebruik. Door dat de tegel aan de zijkant iets schuin afloopt zal de voeg na het voegen van de tegels iets breder uitlopen. Dit heb je niet met een gerectificeerde tegel aangezien hier de zijkanten van de tegel recht lopen. 
Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren.

De waardering van Fix Plus Nederland is een 9.2/10 gebaseerd op 1239 reviews.