berekenen levelling clipsBereken eenvoudig het aantal clips wat u nodig heeft. Voer bij "X" en "Y" de lengte en de breedte van uw tegels in centimeters in. Klik vervolgens op "berekenen" en het systeem berekend het aantal benodigde clips. Deze rekentool gaat er van uit dat er geen clips op de kruisingen van het tegelwerk worden geplaatst. Voor dit schema kijkt u onderaan deze pagina. 

calculatie levelling

   Aantal clips berekenen

 cm.
Aanbevolen aantal clips op zijde X is ...
 cm.
Aanbevolen aantal clips op zijde Y is ... 

 
 
Totaal aantal m²   

U heeft in totaal ? clips nodig
 

Aantal benodigde keggen?

Het aantal keggen wat u nodig heeft is afhankelijk van de fases waarin u uw tegelwerk gaat aanbrengen. Onze keggen zijn onverwoestbaar en zijn daarom meerdere malen te gebruiken. Om een voorbeeld te geven nemen we een vloer van 50 m2 met een tegel van 60 x 60 cm. Voor deze klus heeft u c.a. 550 clips nodig. Het aantal keggen wat u dan nodig heeft is dan 275. 

Aantal benodigde Caps?

Het zelfde geldt voor de Caps. Deel simpelweg het aantal clips door de aantal faces waarin u het tegelwerk gaat aanbrengen. Houd erwel rekening mee dat op rechte stukken het tegelen behoorlijk snel kan gaan. Neem genoeg Caps op voorraad zodat je niet halverwege de dag zonder komt te zitten. Dit is zonde van de tijd.

Voordelen en verbruik van het Twist systeem 

Doordat de Caps van het Twist systeem openingen hebben kun je het systeem vlekkeloos op twee manieren gebruiken. Je kunt het systeem gebruiken door de Clips & Caps ongeveer 5 cm. uit de hoeken van uw tegelwerk te plaatsen net zo als het traditionele systeem. Door de openingen in de caps is het ook mogelijk de clips en caps op de kruispunten te plaatsen zonder dat u het zicht verliest op uw voegen spel. Dit heeft als voordeel dat er minder materiaal wordt gebruikt. Hierdoor werkt u sneller en voordeliger.
berekening schema levelling
Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren.

De waardering van Fix Plus Nederland is een 9.2/10 gebaseerd op 1208 reviews.